ARTIKEL

Effektiv innovation med 3D-print

Innovation ligger i vores DNA. Vi innoverer ikke alene vores parkeringsanlæg og kundens digitale rejse men også bag kulisserne.

Mange af vores innovationer går ubemærket hen, selvom de gør os både mere effektive og i stand til at reagere hurtigere.

Vores udviklere og teknikere elsker også at innovere. De er ansvarlige for at installere alle slags udstyr i vores parkeringsanlæg og for at vedligeholde udstyret og holde vores anlæg åbne. Hvis noget bliver skadet eller holder op med at virke, kører vores personale ud til parkeringsanlægget og udbedrer tekniske fejl eller løser nedbrud. 

 

3D print
3D printer i funktion (Foto af Gavin Allanwood på Unsplash)

Vores teknikere sætter en ære i deres arbejde og i at gøre vores drift og vedligehold endnu mere effektiv. Og de kan naturligvis også godt lide at bruge innovative teknikker som fx 3D print til at gøre deres arbejde lettere. De samarbejder med driften om at få ting gjort effektivt. Det involverer bl.a. at bruge 3D print til at lave prototyper og fremstille små mængder af unikke dele. 

 

3D print CAD tegning
3D CAD-tegning (Kilde: https://i.materialise.com/)

 

3D-prints anvendelse i praksis

 • Mange af vores tekniske installationer er designet eller fremstillet specifikt til vores parkeringsanlæg – eksempelvis vores QR-kodescanner. Vores teknikere laver en testinstallation for at finde ud af, hvad der fungerer bedst. De 3D printer beslag for teste idéer og designs. Når de er tilfreds med opsætningen, beslutter de, hvordan de bedst anskaffer delen.
 • En gang imellem bliver ting i parkeringsanlæg beskadiget og skal repareres. Vores teknikere har udviklet og 3D printet deres egne borelærer og skabeloner, så de kan klare reparationerne hurtigt og effektivt.
 • Nogle gange har vi brug for at tilføje udstyr til et eksisterende kabinet. Det udstyr har alt sammen brug for god ventilation, så det kan ikke bare boltes fast på sidepanelet. Med CAD-software kan vi designe et støttebeslag, som passer til vores specifikke krav til styrke, vægt og ventilation. Så 3D printer vi en prototype og tjekker, om beslaget er brugbart. Derefter er det nemt at lave justeringer, or når vi er tilfredse, kan vi producere præcis det antal beslag, som vi har brug for.
 • Afhængig af hvor mange dele, vi har brug for, kan vi enten printe dem selv eller bestille dem hos en lokal leverandør.

 

Fordele hele vejen rundt

At bruge lokalt producerede, 3D-printede dele er ikke kun godt for Q-Park. Det er også godt for miljøet. 

 • Der er intet eller meget lidt spild med 3D-printede dele, fordi vi kun fremstiller eller bestiller præcis, hvad vi har behov for. 
 • 3D-printede dele behøver ikke at være massive, så de vejer ikke ret meget. Der er ikke noget materialespild, som der fx er, når et element bliver fræset eller drejet i metal, og ubrugt 3D-materiale kan genanvendes
 • Dele er hurtigt tilgængelige, fordi vi enten selv fremstiller dem eller bestiller dem fra en lokal 3D-printspecialist lokalt.
 • Vi minimerer logistikomkostningerne, fordi vi ikke bestiller mere, end vi har brug for, og vi behøver ikke at vente på forsendelse af standarddele, som skal leveres langvejs fra. 
 • Alt dette er med til at holde vores CO2-aftryk så småt som muligt
 

Seneste nyheder

 • Sommertid 2024
  | Husk sommertid på søndag og undgå en hilsen fra P-vagten
  Læs mere
 • Nu falder sneen!
  | De fleste af os går nok og håber lidt på en hvid jul, selvom det hvide tæppe af sne ofte giver lidt udfordringer i trafikken. Og hvordan er det nu med reglerne for parkering i snevejr?
  Læs mere
 • Husk p-skiven på søndag!
  | Efter sommerens slutspurt har efteråret endeligt taget over, og allerede på søndag sætter vi urene tilbage igen. Det er starten på sæsonen for p-skiver og ure, der ikke helt stemmer. 
  Læs mere
arrow