Artikel

Q-PARKS BÆREDYGTIGE MOBILITY HUBS VISER VEJ

Overbelastede trafikårer og liveability i byerne er en vigtig problemstilling. Flere og flere byer etablerer og udvider lav-emissions- eller emissionsfri zoner, hvor traditionelle køretøjer ikke længere er velkomne. 

Overbelastede trafikårer og liveability i byerne er en vigtig problemstilling. Flere og flere byer etablerer og udvider lav-emissions- eller emissionsfri zoner, hvor traditionelle køretøjer ikke længere er velkomne. 

For at give mennesker og varer adgang til bymidten, forvandler Q-Park parkeringsanlæg til bæredygtige mobility hubs (mobilitetsknudepunkter) og tilbyder en række services ud over parkering. 

Q-Park er mere end en parkeringsoperatør, vi tilstræber at være en bæredygtige mobilitetspartner. For at fremme renere transport og plads til mennesker (ikke biler), hjælper vi kommuner med at: 

 • få parkeringspladser væk fra gaden;
 • ændre søgetrafik til destinationstrafik med intelligent navigation og pre-booking;
 • gøre ladestandere og delemobilitet tilgængelige;
 • tilbyde ”last-mile” logistikservices i udkanten af lavemissions- og emissionsfri zoner.

Q-Park mobility hub

 

En ny æra for parkering

Q-Park tager hul på en ny æra for parkering. Vi viser vej med vores nye, bæredygtige mobility hub koncept.  Udover parkering tilbyder vores mobility hubs innovative logistikfaciliteter og opfylder målsætninger for bæredygtighed. Vores bæredygtige mobility hubs sætter gang i omstillingen til byer med ”liveability” og transformerer parkeringsbranchen. 

Mobility hubs er placeret tæt på eller direkte som en del af vigtige knudepunkter i den offentlige transport, hvilket giver folk mulighed for at fortsætte deres rejse i alle retninger. Det betyder, at kunder kan benytte bæredygtige transportmidler til en del af deres rejse, uanset om de skal på arbejde, shoppe, besøge turistattraktioner eller fritidsaktiviteter.

Q-Park mobility hub
Byplan med bymidte, indfaldsveje og parkeringsanlæg.

 

Ekstra parkeringsservices

Selvom parkering af biler stadig er kernen i vores forretning, tilføjer vi flere og flere services til vores mobility hubs for at understøtte omstillingen til mere bæredygtig transport. Vores digitale services lader kunder booke deres plads på forhånd og køre ind og ud af P-anlægget hurtigt og uden billetter. 

Vi gør en ekstra indsats, og vi gør det intelligent og bæredygtigt. Vi har fokus på at mindske på at reducere vores CO2-fodaftryk og tilbyde bæredygtige mobilitetsløsninger. Vores parkeringsanlæg er udstyret med energibesparende LED-belysning og intelligent lysstyring. Vi installerer udstyr til strømproduktion og -opbevaring, hvor det er muligt. I Danmark får alle vores anlæg også kun strøm fra vindmøller.

 

Mobility hubs samler forskellige ydelser

Vores bæredygtige mobility hubs tilbyder mere end bare parkering. Vi indgår partnerskaber med nogle af verdens førende brands for at gøre livet nemt for både virksomheder og private kunder.   Vores hubs tilbyder en række faciliteter og ekstra services, inklusiv:

 • Ladestandere
 • Delebiler
 • Bilvask og rengøring
 • Last mile- og bylogistik
 • Cykelparkering, delecykler og opladning af elcykler
 • Skabe, opbevaring og afhentningspunkter
 • Biludlejning

Q-Park mobility hub
Services i vores bæredygtige mobility hubs.


Elbiler er mere end velkomne i vores parkeringsanlæg og bæredygtige mobility hubs. Vi har partnerskaber med ladestanderoperatører i alle syv lande, hvor vi opererer, så vi kan tilbyde opladning i forskellige hastigheder til både privatkunder og virksomheders bilparker. 

Andre praktiske services er fx bilvask og -rengøring for både private kunder og delebilsoperatører og biludlejere. 

Vi hjælper fragtfirmaer med at løse last mile logistikken. I tillæg til hurtig opladning tilbyder vi også plads til skabe og opbevaringssystemer, hvor kunder kan hente pakker, og håndværkere kan hente reservedele og værktøj. På udvalgte lokationer tilbyder vi endda køleopbevaring til afhentning af dagligvareordrer leveringer til restauranter. 

Cykelparkering og delecykler er begge blevet helt essentielle for byområder. Vi har bade åbne og aflåste områder til cykelparkering og tilbyder også opladning af elcykler. Vi har skabe til sikker opbevaring af fx cykelhjelme. Nærliggende virksomheder har også mulighed for at leje deres egen, aflukkede område til cykelparkering for deres medarbejdere. 

Delecykeloperatører kan leje plads i vores anlæg, så kunder kan leje en cykel og cykle til deres slutdestination. Vi tilbyder plads til udbydere af elcykler og andre små elkøretøjer, som gør det muligt at gøre den sidste del af varelevering emissionsfri. 

Vi viser vej på tværs af Europa

Q-Park har et intelligent netværk af mobility hubs i centrale byer i hele Vesteuropa. 

Vi tilbyder sikker parkering, og alle vores anlæg er åbne 24/7. Parkeringskunder kan også kontakte vores kundeservice på alle tider af døgnet året rundt via knapper ved ind- og udkørsler og på betalingsautomater. 

Vi er kendt for vores høje kvalitet. Det demonstrerer vi med vores venlige og imødekommende personale, bekvemmelighed og pålidelighed, som vi tilbyder alle vores kunder og partnere. Vi vil være førstevalget i vores branche. 

Se vores video Sustainable Mobility Hub herunder for mere info.

 

 

Seneste nyheder

 • Sommertid 2024
  | Husk sommertid på søndag og undgå en hilsen fra P-vagten
  Læs mere
 • Nu falder sneen!
  | De fleste af os går nok og håber lidt på en hvid jul, selvom det hvide tæppe af sne ofte giver lidt udfordringer i trafikken. Og hvordan er det nu med reglerne for parkering i snevejr?
  Læs mere
 • Husk p-skiven på søndag!
  | Efter sommerens slutspurt har efteråret endeligt taget over, og allerede på søndag sætter vi urene tilbage igen. Det er starten på sæsonen for p-skiver og ure, der ikke helt stemmer. 
  Læs mere
arrow