ARTIKEL

Vores CSR-resultater for afstand til offentlig transport

Andelen af parkeringspladser ved transportknudepunkter er steget til 37%

Lokale myndigheder i Europa leder hele tiden efter nye veje til et mere beboeligt og bæredygtigt samfund. Det har medført en række tiltag så som at holde bilerne ude af specifikke byområder, at lægge større skatter på forurenende biler og at gentænke bykerner, så der bliver mere plads til gående og cyklister.  Alt dette har indflydelse på mobilitetsmønstre. 

Q-Park arbejder tæt sammen med kommunerne for at analysere de skiftende mobilitetsmønstre og udtænke løsninger, så reguleret og betalt parkering bliver en intelligent og vigtig del af mobiliteten i byerne.

37% af Q-Parks parkeringsbåse ligger i nærheden af offentlig transport

Ved at tilbyde attraktive parkeringsmuligheder gør vi byens tilbud og essentielle funktioner (så som hospitaler, lufthavne, universiteter og centrale del af byerne) tilgængelige. Ved at tilbyde opdateret information i navigationssystemer reducerer vi søgetrafikken efter parkeringspladser. 

Vi har en positiv indflydelse på livskvaliteten i de større byer. En by er jo trods alt mere attraktiv, når der er færre biler på vejene. Sammen med byplanlæggere bidrager vi til: 

 • at reducere søgetrafik efter parkeringspladser – det sparer tid og har en positiv effekt på luftkvaliteten. 
 • at integrere gadeparkering og parkering i P-anlæg med cykelparkering – det har en sundhedsmæssig effekt og fremmer aktive transportmidler. 
 • at skabe nem adgang til offentlig transport med parkeringsanlæg tæt på alternative transportmuligheder for at mindske brugen af biler. 

I 2017 steg andelen af parkeringsbåse i nærheden af offentlig transport til 37% og andelen af parkeringsbåse i nærheden af cykelparkering til 35%. 

Vi er præcis, hvor vi skal være, for at nå vores nye, ambitiøse mål på 40% i 2020. 

 
Parkering i nærheden af offentlig transport

Seneste nyheder

 • Husk p-skiven på søndag!
  | Nu er det her: Det forår, vi sikkert alle sammen har glædet os lidt mere til lige netop i år. Og på søndag den 28. marts markerer vi for alvor skiftet til lysere tider, når vi går over til sommertid. 
  Se mere
 • Transformation: Private parkeringsanlæg til offentlig brug
  | Q-Park République er forvandlet fra nedslidt privat parkeringsanlæg til moderne anlæg med offentlig adgang. I Danmark hjælper Q-Park også ejere af private parkeringsanlæg med at optimere brugen af parkeringskapaciteten i anlæg, som er åbne for både private og offentligheden. 
  Læs mere
 • Husk p-skiven på søndag!
  | Bladene skifter farve, vi har haft den første nattefrost, og på søndag er det officielt slut med sommertid for i år. Det betyder også, at det er sæson for forkert indstillede ure og p-skiver. Især det sidste kan have nogle kedelige konsekvenser.
  Læs mere her
arrow