NYHED

Nu falder sneen!

De fleste af os går nok og håber lidt på en hvid jul, selvom det hvide tæppe af sne ofte giver lidt udfordringer i trafikken. Og hvordan er det nu med reglerne for parkering i snevejr?

Reglerne for parkering er de samme året rundt – uanset vejret. Er der et krav om en P-tilladelse, så skal du bruge sådan en i både sol, regn og sne. Er der en tidsbegrænsning på fx 2 timer – så skal den overholdes både sommer og vinter.

 

Men hvad nu, hvis min bil er dækket af sne?

Hvis bilen er dækket af sne, børster P-vagten meget forsigtigt sneen væk fra forruden, så man kan se om P-skiven er indstillet korrekt, eller om der er en gyldig tilladelse. Er bilen tildækket af et dækken, vil P-vagten forsigtigt løfte dækkenet.

 

Der er undtagelser

Hvis sneen falder i så store mængder, at du fx har parkeret din bil, som så sidenhen er blevet lukket inde i snedrive. I de tilfælde kan du ikke flytte bilen i tiden. Hvis myndighederne fraråder al udkørsel, kan du naturligvis heller ikke nå at flytte bilen. Og så kører P-vagterne selvfølgelig heller ikke ud. Men når det igen er muligt og tilladt at køre ud, så starter kontrollen også igen, og vi vil så forvente, at du flytter bilen, så snart det bliver muligt.

”Vores P-vagter udviser konduite, når der falder meget sne, men befinder man sig i en situation, hvor man ikke har mulighed for at overholde reglerne og flytte sin bil i tide – fx hvis man har motorstop, er sneet inde eller kørt fast, så kan man kontakte vores døgnåbne servicecenter på telefon 7025 7213 og lave en aftale om, hvornår køretøjet bliver afhentet. Skulle man få en afgift, som man mener er uretmæssigt pålagt pga. situationen, så kan man lave en indsigelse via vores hjemmeside. Så vil vores sagsbehandlere foretage en konkret vurdering”, udtaler Alex Pedersen, adm. dir. i Q-Park.

Man kunne måske tilføje, at såfremt man finder sig i en situation, hvor det er umuligt at overholde vilkårene pga. vejret, fx motorstop eller at man kører fast, så skal man kontakte Servicecentret og lave en aftale med dem om, hvornår køretøjet bliver fjernet. 
 
 

Seneste nyheder

  • Sommertid 2024
    | Husk sommertid på søndag og undgå en hilsen fra P-vagten
    Læs mere
  • Husk p-skiven på søndag!
    | Efter sommerens slutspurt har efteråret endeligt taget over, og allerede på søndag sætter vi urene tilbage igen. Det er starten på sæsonen for p-skiver og ure, der ikke helt stemmer. 
    Læs mere
arrow