Artikel

Plads til natur, fritid og kultur

Parkering under jorden fjerner bilerne fra gaderne og skaber plads til byliv.

Plads til natur, fritid og kultur

Vi går højt op i plads til mennesker og liv – og plads til at komme rundt. Vores formål er at gøre plads til, at folk nemt kan komme omkring i lokalsamfund.

Derfor tilbyder vi pladser. Plads til at parkere biler i de områder, hvor folk gerne vil være. Plads til at gå, cykle, motionere eller lege. Plads til at socialisere eller bare nyde omgivelserne. Plads til at natur, fritid og kultur kan ses og mærkes. 

Overalt hvor vi kan, sørger vi for at give det offentlige rum tilbage til lokalsamfundet. Vi giver mennesker og samfund mulighed for at bruge pladsen, som de vil. Det betyder helt konkret, at vi konstruerer vores P-anlæg under parker og torve, så biler og busser kan komme væk fra gaderne og ud af syne. 

Så kan offentlige pladser, som før var fyldt med parkerede biler, igen blive brugt af lokalsamfundet med mere plads til menneskeliv.

 

Dresden

 

Sammen med lokale myndigheder skaber vi løsninger, som sørger for, at biler når deres destination så hurtigt som muligt. Ved at investere i intelligent placeret parkering i flere etager under gadeniveau, hjælper vi med at mindske antallet af parkerede biler i gaderne. Sammen med byplanlæggere skaber vi: 

 • Åbne og sikre pladser uden biltrafik – til markeder og kulturbegivenheder, hvor folk kan spadsere, sidde ved caféer og nyde de historiske bygninger.
 • Åbne og sikre parker uden biltrafik – hvor mennesker kan slappe af, gå ture, cykle, løbe eller lege. Hvor de kan nyde de grønne omgivelser, stilheden og vandet.
Plads til leg i hjertet af København
Et godt eksempel er Q-Park Nørreport med 1.150 pladser under Israels Plads lige midt i København. Det totalrenoverede anlæg er trygt og lyst, og ligger tæt på parker, teatre, offentligt transport og Torvehallerne. Oven på anlægget er der plads til et rekreativt område uden biler, som bl.a. bruges flittigt af børnene fra de nærliggende skoler.

 

Q-Park Nørreport 

 

Havudsigt og masser af kultur på Aalborgs havnefront
På Aalborgs havnefront ligger Q-Park Kulturen, som er et moderne P-anlæg med plads til gæsterne til Musikkens Hus og de mange andre institutioner og kulturelle tilbud i området som kultur- og erhvervshuset Nordkraft, Aalborghus Slot, Aalborg Universitet og Utzon Center.

 

Q-Park kulturen

 

Kulturelt samlingspunkt i Odense
Midt i Odense har Q-Park udviklet og opført parkeringsanlægget i Grønnegade tæt på en lang række af byens kulturtilbud. Grønnegade-kvarteret er et folkeligt og kulturelt samlingspunkt med fx Brandts Klædefabrikker, Jazzhus Dexter, Café Biografen, Fyns Kunstmuseum og en lang række butikker. 

Odense Kommune ønskede at forbedre parkeringsforholdene og samtidig fjerne gadeparkeringen fra kvarteret og skabe plads til byliv og etablering af en grøn plads. Oven på P-anlægget er der nu plads til både fysisk udfoldelse, butikker og afslapning. 

 

Q-Park Grønnegade

Hyde Park

Museumplein

Seneste nyheder

 • Sommertid 2024
  | Husk sommertid på søndag og undgå en hilsen fra P-vagten
  Læs mere
 • Nu falder sneen!
  | De fleste af os går nok og håber lidt på en hvid jul, selvom det hvide tæppe af sne ofte giver lidt udfordringer i trafikken. Og hvordan er det nu med reglerne for parkering i snevejr?
  Læs mere
arrow