NYHED

Så er sneen over os igen

Der er mange som glæder sig over sne og vintervejr, og det er da også dejligt, men det giver ofte også problemer i trafikken. Det gælder også, når det drejer sig om parkering, for hvad gælder egentligt, når det sner?
Som udgangspunkt, så gælder de samme regler for parkering hele året. Det betyder, at tidsbegrænsninger på f.eks. 2 timer ved et indkøbscenter også gælder, selvom der er sne på parkeringspladsen. Det samme, hvis der kræves en tilladelse for at benytte et parkeringsareal.

Men hvad gør p-vagten, hvis bilen er dækket af sne?

Hvis bilen er dækket af sne, så vil P-vagten forsigtigt børste sneen væk fra forruden, så man kan se om P-skiven er korrekt indstillet, eller om der er den påkrævede tilladelse. Dette gælder også, hvis bilen er tildækket af et dække. P-vagten vil da forsigtigt løfte dækket for at kontrollere, om bilen er parkeret i henhold til de skiltede regler. 

Der kan dog være situationer, hvor man f.eks. har parkeret, og bilen så sidenhen er blevet lukket inde af en snedrive. Her vil det naturligvis ikke være muligt at flytte bilen som forventet. Det samme gælder, hvis myndighederne fraråder al udkørsel, så bliver P-vagterne naturligvis også hjemme. Men når det igen er muligt at tage på arbejde, så starter kontrollen også igen, og vi vil så forvente, at man flytter sin bil, så snart det bliver muligt.

”Generelt gælder det altså, at vores P-vagter altid udviser konduite, når der er tale om meget sne, men skulle man få en afgift, som man mener er uretmæssigt pålagt pga. situationen, så kan man lave en indsigelse via vores hjemmeside. Så vil vores sagsbehandlere foretage en konkret vurdering”, udtaler Alex Pedersen, adm. dir. i Q-Park.
 

Seneste nyheder

  • Sommertid 2024
    | Husk sommertid på søndag og undgå en hilsen fra P-vagten
    Læs mere
  • Nu falder sneen!
    | De fleste af os går nok og håber lidt på en hvid jul, selvom det hvide tæppe af sne ofte giver lidt udfordringer i trafikken. Og hvordan er det nu med reglerne for parkering i snevejr?
    Læs mere
arrow